VADBENI PROGRAMI

Glavni namen kluba je izpopolnjevanje plezalne tehnike in znanja posameznika. Plezanje želimo predstaviti kot šport za sprostitev in posamezniku pomagati oblikovati osebne cilje. Naša dejavnost se večkrat odvija tudi v naravi na naravnih stenah.

 

Plezalna šola za najmlajše – Š skupine

Šola poteka od septembra do konca junija v klubskih prostorih športne dvorane Poden. V šolo vpisujemo otroke stare od 5 do 13 let. Vadba poteka 2x tedensko po 1,5 ure (Š1, Š2, Š3, Š4) ali 1x tedensko po 1 uro (Š5 in Š6). V klubu se zavedamo, da tako majhni otroci potrebujejo raznolik vzorec gibanja za optimalen razvoj telesa in motorike. Prioriteta šole je plezanje, poleg tega pa so na sporedu razne otroške igre, poligoni, ekipni športi, izleti v naravno plezališče,…

Skupine:
Š1, Š2 – otroci cca. 10-13 let
Š3 – otroci cca. 8-10 let
Š4 – otroci cca. 6-8 let
Š5 in Š6 – otroci 5-7 let

 

Plezalna šola za starejše otroke – ML skupina

Skupina namenjena mladostnikom, ki si želijo ukvarjati s plezanjem, vendar nimajo želje po tekmovanjih in zelo intenzivnih treningih. Vadbe vključujejo tako plezalne kot tudi druge vaje za izboljšanje motorike in moči. Vadbe potekajo 2x tedensko.

Skupine: ML (cca. 14 do 18 let)

 

Tekmovalne skupine – T1 in T2 skupina

T1 in T2 sta tekmovalni skupini. Treningi potekajo 3-5x tedensko. V tekmovalni skupini se začne plezalna specializacija, tek, vaje za moč, krepitev mišic antagonistov… Treningi potekajo od celo leto. Urnik tekem dopušča, da so otroci julija, avgusta in decembra prosti. Te mesece pa izkoristimo za bolj sproščene treninge, plezalne igre, ekipne športe in plezalne tabore.

Skupine: T1 in T2

 

Rekreativne skupine

Namenjene so dijakom, študentom (MI) in odraslim (ostale skupine). Vadba poteka 2x tedensko pozno popoldne ali zvečer po 1,5h na mali in veliki plezalni steni v dvorani Poden pod vodstvom izkušenih inštruktorjev.

Skupine: DR, KR, KU, SI, TJ, MB, MI (študentska)

TEČAJI

Plezalni klub poleg rednih vadb organizira tudi različne tečaje za vse tiste, ki si želite varnih prvih korakov v svet vertikale.

Začetni tečaj športnega plezanja

Namenjen vsem tistim, ki se prvič podajajo v svet športnega plezanja in si želijo osvojiti vseh potrebnih znanj za varno plezanje na umetnih in naravnih stenah. Začetni tečaj organiziramo 1x letno v spomladanskem času (v mesec aprilu in maju). Prijave sprejemamo celo leto.

Na tečaju vam bomo pokazali in vas naučili:
– plezalno opremo
– vozle
– osnovne plezalne tehnike
– plezanje z varovanjem od zgoraj in plezanje v vodstvu
– varovanje soplezalca
– prevezovanje
– poškodbe v plezanju in preventivo
– teorijo treninga