Plezalni klub Škofja Loka je leta 2023 po štirih letih premora ponovno organiziral tradicionalno tekmovanje Državnega prvenstva v težavnosti. To leto je tekmovanje pritegnilo rekordno število tekmovalcev, več kot 230, med katerimi so bili tudi najboljši slovenski plezalci.

Dogodek se je začel v soboto, ko so se najprej pomerile srednje kategorije, nato pa so sledile kvalifikacije za člane in članice. Večerni del je postregel s pravim spektaklom, kjer se je za naslov najboljšega borilo 8 finalistov članske kategorije. Nedeljsko dopoldne je bilo namenjeno mlajšim kategorijam, kjer so se mladi plezalci in plezalke pokazali v vsem svojem sijaju.

Posebno pozornost sta pritegnila naša izjemna tekmovalca Martin Bergant v članski kategoriji in Lana Oblak med cicibankami, ki sta s svojimi nastopi navdušila tako sodnike kot občinstvo. V dveh dneh si je tekmovanje ogledalo približno 800 gledalcev, ki so priča visokokakovostnim plezalnim predstavam in izjemnemu športnemu duhu. Letošnja izvedba Državnega prvenstva v težavnosti je bila pravo praznovanje plezalnega športa, ki je znova združilo plezalno skupnost in navdušilo širšo javnost.

Vsi rezultati na strani KŠP (povezava TUKAJ).

 

Povezave do preteklih tekem državnega prvenstva

Državno prvenstvo 2019

PODPORNIKI DRŽAVNEGA PRVENSTVA