Kontaktni podatki:

 

Plezalni klub Škofja Loka
Podlubnik 39
4220 Škofja Loka

Za lokacijo plezalne stene kliknite tukaj!

Kontakt: Sergej Epih – predsednik
E-mail: info@pk-skofjaloka.si
Telefon: 031 800 415

 

Statut plezalnega kluba.

 


Zgodovina kluba

Pred šestindvajsetimi leti se je v takratnem alpinističnem odseku Škofja Loka porodila ideja o ustanovitvi plezalnega kluba, ki bi poleg alpinistične dejavnosti gojil tudi takrat še mlado, vendar hitro razvijajočo se panogo športnega plezanja. Plezalni klub Škofja Loka se je iz skromnih začetkov razvil v enega vidnejših klubov v državi, katerega tekmovalci in tekmovalke dosegajo vrhunske rezultate tako na domačih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. Naši plezalci in plezalke so osvojili več naslovov državnih prvakov, več odmevnih uvrstitev na mednarodnih tekmovanjih, v zadnjih letih pa so naše članice in člani v samem svetovnem vrhu.

Poleg vzgoje vrhunskih športnikov in športnic klub deluje tudi na področju popularizacije športnega plezanja in alpinizma. Ves čas obstoja skrbimo za vzgojo in izobraževanje mladega rodu plezalcev in plezalk, organiziramo plezalne tabore za najmlajše in klubske tekme. Vsako leto v sodelovanju s Komisijo za športno plezanje pri PZS pripravimo državno prvenstvo v težavnosti. Danes se lahko pohvalimo z izkušenim strokovnim kadrom in vse večjim številom članov.


Dosežki

Plezalni klub Škofja Loka že vrsto let sodi med najuspešnejše klube v Sloveniji. V zadnjih desetih letih smo v klubskem pokalu državnega prvenstva vedno zasedli 1. ali 2. mesto. Vsako leto ima klub več državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah. Poleg uspehov na državnih tekmovanjih pa so naši tekmovalci uspešni tudi na mednarodnih tekmovanjih, kjer posegajo po najvišjih mestih.

Maja Vidmar:
1. mesto skupni seštevek svetovnega pokala
3. mesto svetovno prvenstvo
1. mesto svetovne igre
Več zmag na tekmah svetovnega pokala

Katja Kadić:
3x 5. mesto svetovni pokal balvani
5. mesto skupni seštevek svetovnega pokala v balvanih

Urban Primožič:
Več uvrstitev v finale tekem svetovnega pokala
1. mesto evropski mladinski pokal

Jure Raztresen:
2x svetovni mladinski prvak

Martin Bergant:
1. mesto evropski mladinski pokal
2x 3. mesto svetovno mladinsko prvenstvo

Sergej Epih
Več uvrstitev v polfinale svetovnega pokala
Osvojene stopničke v evropskem mladinskem pokalu